OM MAN VILL kan man ju ordna till ett litet kalas när man fyller år. Det är ju inget som hindrar att man hyr ett lugnt och vackert ställe, i en parkmiljö till exempel och bjuder in några gäster på lite mat.
Aperitifer med småtugg av regionens olika specialiteter på terassen går ju alldeles utmärkt så här i mitten av april. Att redaktörens flint får sin första röda solbränna gör ju bara eftermiddagen än mer minnesvärd.
Sedan kan man med fördel duka på flera småbord i salongen. Det blir både intimt och gemensamt på samma gång.
Och vill värdinnan bespara sig lite besvär, anordnar hon någonting enkelt men gott som en buffé. Den uppskattas av de allra flesta. Gästerna förser sig själva av taffeln.
Risken kan då vara att man såsom redaktören (ännu orutinerad, trots alla turer genom åren) inte klarar av varmrätterna som utan förvarning dyker upp senare efter dans och andra diversarier.
Ja, en liten sammankomst för att fira ett jubileum, kan alltså göras ganska enkel men ändå mysig och uppskattad!