Slutfört uppdrag

JAG ÄR en gammal illustratör nu, så det är väl mindre troligt att jag går på fler projekt som det här. Det tog mig över ett år att rita ihop bilderna till barnromanen ”En fåraktig historia”. Bara på deltid visserligen, men jag måste ändå beundra författarens tålamod. Förutom hans suveräna story, förstås! För den är bra. Genomtänkt; fantasifull, klurig och spännande. Den är tänkt för en målgrupp på 8-12 år, men vuxna med lite barnasinne kan ha minst lika god behållning av berättelsen. Det kan jag garantera.

Jag skulle beledsaga manuset med mina bilder. Ett uppdrag som jag längtade efter under min yrkesverksamma period. Men det blev mest andra visuella områden som tog min tid.

Självklart kommer man av sig lite som pensionär, när det gäller disciplinerat ritande på uppdrag. Likaså när det kommer till det komplexa layoutandet, där fysiska mått, typsnitt, teckenstorlek, kollen på avstavningarna, styckebrytning mm, som är så viktiga för slutresultatet. Nog så krävande, men faktiskt också minst lika utmanande och spännande som att teckna bilderna.

Så det är inte utan att det kändes väldigt bra när mina exemplar av det färdiga jobbet kom med budbilen. Det tog sin tid, men vi inblandade tycker att vi gjort ett bra jobb.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *